У зламах будинку, як вспомин

Владимир Мишурский
У зламах будинку, як вспомин,
Лишалася тільки стіна,
І дужого гуркоту гомін
З розбитого падав вікна.

Той гуркіт качався в кропиві,
Та плив за розлогий каштан,
І відзвуки ті гомінливі
Ховав збитий з дошок паркан.

Проворні залізні машини,
Без остраху і каяття,
Розбитого дому руїни
Вивозили геть на сміття.

І тільки бабусі безмовні,
На лавці в сусіднім дворі,
Неначе на речі коштовні
Гляділи на стіни старі.

І хмара яскравого пилу
Вставала над ними як дух,
Давала натхнення і силу
Вертала загублений слух.

Відносила пам’ять до літа,
В минуле, до тої пори,
Де молодість, сонцем зігріта
Котилася легко з гори.

Де в небі кружляли лелеки,
Шуміли квітучі сади.
... І  подих життя той далекий
Тепер відлітав назавжди.