Карпати, наче в молоцi, скупались

Клавдия Дмитрив
Карпати,наче в молоці,скупались,
Молочні ванни прийняли  вони,
Та з пелени ж бо з нами привітались
Й додали собі трішки сивини.

В цій пелені розкішнішими стали,
Додалося солідності у них,
Ще більше нас  такі зачарували,
Й ця пелена–це особливий штрих.

Тепер вони ще й стали загадкові,
І  манять нас красою напрочуд.
Вони вже не буденні,а й святкові.
З-під пелени десь виглядає ізумруд.

В молочні ріки враз перетворились
Й заворожили нас красою же сповна ,
Вони,мов хвилями молочними,накрились.
В молочних хвилях ми не бачимо човна.

Карпати,наче в молоці,скупались,
Молочні хвилі вітер підіймав.
Їх зелень з пеленою поєднались,
Й туман молочний гори цілував.

22.08.2019 р.