Женски паяк, триолет

Величка Николова -Литатру 1
ЖЕНСКИ ПАЯК
(триолет)

В свойта малка, нежна люлка
женски паяк се люлее…
Иска тя – да бъде булка,
в свойта малка, нежна люлка.
Тя да свири на цигулка,
бебе – паяче да пее!...
В свойта малка, нежна люлка –
женски паяк се люлее…

Литатру1