Чекай на мене знову

Корнейчук Пётр Ефимович
***
Чекай на мене знову,
Улюблена країно!
Чарівність світанкову
Поверну неодмінно.

Впаду в поля росою,
І сонячним промінням.
Словами заспокою,
Розіб’ю зла каміння.

Зігрію серце цвітом
Червоних серця маків.
Розсіюсь зоре світом 
Щасливих, добрих знаків.

Думки складу віршами –
Про людяність, наснагу.
Заб’ється біль рядками,
Вгамовуючи спрагу…