Яшьлек кайтавазы

Марат Айбаш
Язгы сулар кебек аккан гомер
Кунеллэргэ бетмэс мон сала.
Онытылмас яшьлек хатирэсе
Кунеллэрдэ кабат янара.

Кушымта:
Язларымда hаман сине уйлыйм,
Козлэремдэ сине сагынам.
Гузэл яшьлек кайтавазы булып
Жырын янгырый минем жанымда.

Истэ эле яшьлекнен голлэре
Шау чэчэккэ кумелгэн мэллэр.
Уртак иде безнен уй-хыяллар,
Бергэ тибэ иде йорэклэр.

Кушымта:

Уткэннэргэ илтер юллар булса,
Кайтыр идем йогереп яшьлеккэ.
Котмэгэндэ янэ очрар иден,
Сунмэс омет салып кунелгэ.

Кушымта:

(22.08.2019)