Народний мотив. По-украински

Валентина Сергеевна Ржевская
Кіт по вишитому ходить,
Володінню огляд робить.

Основний у колисковій,
Пан в ній, хоч не безумовний.

Маєш, котку чарівний,
Грай в клубочок немалий!

Розмотай далеко нитку –
До новинки з оповідки,

Стогонів тяжких, що крають,
Дзвонів предзвінких, що грають,

Жвавого весни струмка,
Раптом влучного рядка,

Плачу, співу, жартування,
І зітхань, і залицяння,

Пташки з глини, ще й з малюнком,
І тарілки з візерунком,

І степів, де бій гуде,
І лісів, де діва йде...

Як побільше розмотаєш,
То й подовше пригадаєш

Плин віків як слова плин...
Хитрий кіт, заснув вже він.