Вторя Шекспиру... 36

Рина Феликс
Вторя Шекспиру... (36)



Делить любовь... не то же, что бесчестье...
Едины мы в любви... Но... дело чести -
нести пороки и грехи, боясь
чужую святость чем-то замарать...

Любовь с тобой единую несём...
А тяготы... у каждого свои...
Они обкрадывают время... Посмотри -
короче день становится за днём...

Как на галере раб... я не могу привстать,
когда ты входишь... Я и слеп и нем...
Нельзя о тайне сокровенной знать
ни другу... ни врагу... Ни тем... ни тем...

Я так люблю, что не страшна печать
наложенная на уста... Молчанья не сломать...



РИНА ФЕЛИКС





***
Let me confess that we two must be twain,
Although our undivided loves are one:
So shall those blots that do with me remain
Without thy help by me be borne alone.

In our two loves there is but one respect,
Though in our lives a separable spite,
Which though it alter not love's sole effect,
Yet doth it steal sweet hours from love's delight.

I may not evermore acknowledge thee,
Lest my bewailed guilt should do thee shame,
Nor thou with public kindness honour me,
Unless thou take that honour from thy name:

But do not so; I love thee in such sort
As, thou being mine, mine is thy good report.
_______________________________