Забiяки. Дiткам

Валентина Козачук
Вчора Катя і Андрійко
Бачили пташину бійку:
Два горобчики чубатих
Посварились біля хати.

Ось один їз них - безхвостий,
Смішно стрибнув, дзьобнув носом
меньшого - ну, просто жах!
Ледве втримавсь на ногах,

Наче вихор закрутились,
І сердиті розлетілись...
А за що? За що побились?
Забіяками вродились?

 - За малесеньке зернятко -
Схлипнуло горобенятко
Принесли зернят горня:
 - Помиріться, ви ж рідня!