Скажи, куди йдеш, моя Украiно

Иван Бойко 4
Скажи, куди йдеш, моя Украіно?
Навіщо згубила здобудки свої...
Тарасову мову, що в світі єдина,
За руку ведеш, де мовчать соловґї

Скажи менї нене, родина - держава,
Чому ти мовчала на розбрат в сім'ї ?
Чому із Великих жебрачкою стала?
Керують тобою, вже  давно не свої.

Скажи ти мені, ріднесенька мамо,
Коли ти поглянеш на чада свої ?
Любов 'ю своєю за працю виддячиш,
Щоб щастя прийшло в оселї твої !

Прокиньсь же, святая моя Украіно !
Не дай распродать черноземи свої !
В них Воля твоя, и щаслива родина,
На них хай живуть нащадки твої !

Іван Бойко  12.07.2019.