Мой светлый день

Светлана Пригоцкая
Светът ми за ден
Росен Русев ( Болгария)
               

А светът ми,
светът ми е труд всеки ден.
Е, има и розово,
малко синьо и вятър,
тихо море,
слънце потъващо
в нежна вълна,
залез от перести облаци,
оцветени в перлено розово.
Щурци пеещи
от любов полудели
и светулки,
които се търсят във тъмното.
Зрънца; грозде,
да зрее започнало
и смокини с аромат на сладка;,
молитва в параклиса,
свещичка запалена -
просто ден от живот
и е достатъчно.

МОЙ СВЕТЛЫЙ  ДЕНЬ

Мой свет ,
Светит мне труд каждый день,
Эх, хорошо и розово,
Немного синевы и ветра.
Спокойное море,
Заходящее солнце
В нежной волне,
От облаков вдали
Жемчужно –розовое.
Поющие сверчки
От безумной любви,
И светлячки,
Кто ищет в темноте.
Зёрна , виноград,
Что начал созревать,
Инжир со сладким ароматом;
Молитва в часовне,
Свеча зажжённая-
Просто день жизни
И этого достаточно.


Художник : Марина Лесина