Тебе давно загризли злиднi

Бондаренко Михаил
Тебе давно загризли злидні

Так рано став ти розуміти,
Що все купується у світі,
Що треба битися за місце,
Стояти гідно за своє.

Ти бачив як дурили брата,
Тягнулась в злиднях боротьба,
Де інші славно наживались,
А інші падали в сміття.

Немає гіршого на світі,
Де божевілля процвітає,
Де зла ненависть над життям,
Мудрує праведні закони.

Куди не ступиш там багно,
Сміються з тебе наче з дурня,
Тебе забули вже давно,
Землею очі приховали.