Апошнi зоркапад

Станислав Шастак
Жнiўня апошнi зоркапад
Дзень карацее
Сны не вяртаюцца назад
Хоць сэрца млее.

Лiпнёўскi ў iм гарыць агонь,
Як водгук лета.
Як роднай цёплая далонь,
Радок санэта.

Апошнi жнiўня зоркапад,
Ноч халадзее.
Харошага было так шмат,
Аж сэрца млее!