Чура это друг по таджикски. Акрошутка

Абдукаюм Мамаджанов
ЧУРА ЭТО ДРУГ ПО ТАДЖИКСКИ
       (Мувашшахи хазломез)


Чурабой, дусти азизу мехрубон,

У намояд умратонро Худ дароз,
 
Росткавледу растагор, ширинзабон,

"Ал ваъда" гуям, "дайн" афтод дар харос.

Эхтимол орад малоле бар Шумо
 
Тангии вакт, ки муаммоест кунун,

Орамида муддате дар назди мо,

Дам гиред аз чабри ин даври чунун.

Рамзи марди будани "дайн" худ аён,

Узр мепурсам, к-ин сухан бори дигар

Гуфтаму, аммо чи хочат бар баён?

Поёни некро дорам ман дар назар.

Он кадар омухтаам ашъоратон,

То бифахмам маънии хар як шеъратон,

Аз дарки маъни дустона фахр кунам,

Дар нишаст бо дустон наклаш кунам,

Журналисти зуру хеле мохиред,

Ибрати дустед, тавоно шоиред,

Касби худро хор накардед хеч замон,

Сохибхурмат назди неку мардумон,

Кони саршори мухаббат миллатед*,

Ишк, ки шуд сармашки шеър, бохимматед! 

________________
* Китоби "Аз миллати мухаббатам" - и Чура Юсуфи дар назар дошта шудааст.



ПО ТАДЖИКСКИ. Омад ба ёд вакти сафар.

 

01.09.19 Москва, Ярославльский вокзал 
03.09.19 Сыктывкар