Буслы адляцели

Анатолий Уминский
Рачулка бы прыцішыла свой бег,
Чарот прыціхлы галавой ківае.
Яму адведзены кароткі век
І восень непрыкметна падступае.

На ліпе, што расце на ўскрай сяла,
Буслянка неяк ранкам апусцела -
Буслоў сямейка дружная жыла,
А дзеткі выраслі і адляцела.

Ў далёкі край, дзе лета круглы год,
Дзе можна перажыць мароз і сцюжу,
Надзеяй жыць - у родны край зварот
І зноў нялёгкі шлях дамоў адужыць.

    *.   *.   *.   01.09.2019 г.

Аисты улетели

Речушка успокоила свой бег,
камыш притих, лишь чуть в ответ кивает,
отведен был ему короткий век –
так осень незаметно подступает.

На липе стройной, на краю села,
гнездо из прутьев утром опустело –
семейка аистов всё лето там жила,
птенцов взрастила, да и улетела…

В далёкий край, где лето круглый год,
там можно пережить мороз и голод,
и вновь весной осилить перелёт,
домой вернуться, лишь отступит холод.
=
   Ия Чигирина
            *.   *.   *