Утренняя зарядка

Матрёна Донченко -Дидок
Перед ганком спозаранку
Бабка вийшла на зарядку.
Руки вгору підняла,
Нахилилась вправо ,вліво
Ой, щось в боці заболіло.
Що це сталось, що зі мною ?
Що з моєю головою ?
Наче ж все роблю як треба, 
Для здоров’я це потреба.
Раз , чи два, а може тричі
Стала вона присідати
І згадала, що сьогодні
Вона  забула ж поснідати.
Підніматись стала – жах !
У колінах, у суставах
Загуло мов грім у хмарах.
Перестали ноги слухать.
Зашуміло навіть в вухах,
 Потемніло у очах.
Руками змахнула наче птах
І повалилась на підлогу.
Дав Бог принесло небогу
Підняла мене з підлоги.
Розтирати стала ноги
Наче трохи відпустило.
Ото мені підфортило!
Чуть кондрашка не схватила.
Тож робіть зарядку вчасно
Як гласить народне гасло.
Своїм дітям наказуйте грізно,
Щоб не було на старість пізно.