Orlik

Халина Подгорска-Дутка
ORLIK
Czarodziejski
pelny stylu
w gamach
bieli,rozu i fioletu
wydaje sie
byc gosciem
z rajskich lak
po ktorych
stapala
na wloskich obrazach
kontemplujaca madonna
Doskonaly
jak dzielo sztuki
czaruje
cala swa postacia
i gra ksztaltow
wytwornych galazek
i misternych kwiatow
zmyslowo graniastych
pelnych tajnych skrytek
czulkow i wypustek
Choc nie tak
wielkoscia okazaly
gotow przemawiac
jezykiem samouwielbienia
Przy mnie
nie musisz juz
mowic nawet o milosci
ani znac
juz innego piekna
przebywajac ze mna
najpiekniejsza roslina
5.03.2017
***
HPD