Луната в локви пълзи, Не ми пука, сонет

Величка Николова -Литатру 1
ЛУНАТА В ЛОКВИ ПЪЛЗИ
( Мразя тъгата, обичам Бог )
(сонет)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Тази нощ падат капки – дъждовни,
а луната във локви пълзи…

Тиха музика… Рози – тъжовни –
на бодлите си нижат сълзи.

Лист – отронен. Той сам се наниза.
-  Нека бъда хербарий, не прах!
Ще съм готин, с оранжева риза;
ще отхвърля Тъгата без страх!

Пак адажио… Бах ли е, Моцарт?...
Аз не знам, но душата ми пей.
По алеите тичам, по моста
и танцувам танго със Орфей…

Не ми пука, че нищо не струвам!
Не с Тъгата, а с Бога флиртувам! 

Литатру