Есен и скука

Величка Николова -Литатру 1
Пак идва Есен, пак идва киша.
Листа ще падат, вятър ще вей.
Дъжд ще отлепя в града - афиши.
Поет ще пее, пак за Орфей.

И пак художник - ще нарисува
Есента - цветна; отронен лист.
И пак съседът ще зафлиртува...
а грамофонът - ще свири Лист.

Пак идва Есен, пак идва скука,
ала кълвачът - чука ли, чука...


Литатру1
България, София
2018 г.

"Златна есен" - Художник - Величка Николова - Литатру1
(маслени бои, шпакла, платно)