Пригощаю!

Марина Павловна Малашенко
Знайомтесь: дівчина Марина.
Побачивши одну картину,
Вірша про неї склала вмить.
(От її хлопцеві щастить!)

Себе ж у казці уявляє
І таємницю відкриває,
Як чоловіку догодити
Та чим його слід пригостити.

«Для тебе, друже, все сьогодні:
Турбота, ніжність та любов.
Ледь вистачило дня господня
Обідом частувати знов»,—

Духмяний борщик, цибулину
Несе до столу господиня.
До нього підійдуть й пампушки —
Їх випікала самотужки.

Варенички приготувала,
Відрізала шматочок сала.
Картоплі — порція добряча:
«Їж огірочки, мій юначе!

Червоний перець, кріп, ковбаска…
Така собі чарівна казка.
Про часничок не забувай,
Смачним узваром запивай».

— У гості милого чекаю
Та щиросердно пригощаю! —
Секрет розкрила свій Марина
Під впливом дивної картини.
       
          2019

  Автор картини «Украинский натюрморт» — Ю. Перепьолкіна, 2019