Тази вечер, сонет

Величка Николова -Литатру 1
Тази вечер
( сонет )
Автор - Величка Николова - Литатру1


Защо ли идва тъжна, тази Есен?
А помниш ли? Не беше тъжна тя.

Тъга не чувствахме, звучеше песен.
Под наш`те стъпки никнеха цветя.
И бяхме млади, бяхме много млади.
В нас дишаше любовната нега,
изпълнена със страсти и отради.
Не бягахме дори и от снега.

А тази вечер - в наш`та бяла стая
седиме ти и аз, и  Любовта.
И звездна светлина ни е обляла,
а Щурчо- щур - приветства Есента!

Не може да е тъжна наш`та Есен,
щом ни завива вечер Любовта.

Литатру