Якби ви знали, паничi...

Васютович -Большакова Валентина
Якби ви знали, паничі,
Як вас клянуть на цій Землі,
То ви  по іншому жили
І не грішили на Землі.
 Життя тут з дозволу богів,
На  ваш короткий плин часів.
Та дурість ваша зараз в тім,
Що ви грабуєте свій дім –
Планету,  де ваш старт – розбіг
У світ планетних розмаїть.
Там  будуть з вами лиш думки,
Які були тут на землі.
Тож  темні  помисли усі
У чорні падають світи,
Борсатись будете сліпі
І віддаючи там борги,
Проситись жити на землі,
Спокутувати  знов гріхи.
Які ж ви все таки пусті,
Панове, панночки в житті,
Для вас спокуса то усе,
А ви і раді за дурне.
Ви рай шукаєте Землі,
А рай – це світло у душі,
Це праця для людей Землі
І віра,  правда у житті.
Якби ви знали  паничі
Що люди світлі у душі .
 Вони несуть красу  в житті
І світло це несуть в світи.
Та це не ви, бо  темні ви.
За вами зло тут на Землі,
Ні, не наука, ні знання -
Жадоба, варварство й війна.

04/ 09/2019