У народа не спитали

Васютович -Большакова Валентина
В Раді  точаться розмови :
 «Слуга» Землю продає!
У народа не спитали
Нащо? Відповідь вже є.
Ось  «слуга» на мерседесі
До чужинців  на поклін,
Тут  усі  міліонери –
Бізнес , ринок - це для них.
Їм за дешево купити
 Землю прадідів, дідів
Ту, що кров’ю боронили,
Кожну п’ядь землі - святинь.
А народ у рваних  свитках,
Що?! ПРодались  козаки?!
Влада  вас всіх обікрала
Зараз  ви лиш батраки!
Віддаєте ви за владу
Совість  і життя своє,
А вона і  рада цьому,
Вже останнє в них краде.
Все що є - дорожче в світі,
Вся земля, що  у віках
Найрідніша, найсвятіша -
Вся буде в чужих руках.
Це тепер не Ненька - Мати,
Це тепер лише – товар.
Навчилися діти  Матір
 Продавати на показ.
Бо іуди тут при владі,
Гроші їм понад усе.
Нема волі, нема долі,
Бо тут буде  все чуже.
Тож дивіться, не прогайте
Товар дешево собі.
Будуть діти та онуки
Жити десь на чужині.
Зметуть вітри кладовищі
Та історію віків.
А чи була Україна? –
Запитає правнук чийсь.

05.09. 2019

* На картинке нет верхних строчек из заповеди ПЕРУНА: "НЕ ПРОДАВАЙТЕ ЗЕМЛЮ СВОЮ РОДНУЮ ОТЕЧЕСКУЮ..."