Светлана Мель. Время показало... Рус. Бел

Максим Троянович
Время показало
Всё во всей красе...
Лиц узналось мало -
В масках были все.

Сочтены цыплята.
Опыт упразднён.
Найден виноватый.
Пойман и казнён.

Пушка не стреляла.
Порох был сырой.
Денег не хватало.
А карман с дырой.
 
Всё поспело к сроку.
Но пошло не в прок.
Проклятый был проклят
На дальнейший срок.

Страхи оправдались.
Чаянья сбылись.
Близкие расстались.
Дальние сошлись.

Вкус тоски изведан.
Храм судьбы снесён.
Преданный был предан.
Грешный был спасён.

Снег растаял в марте.
А под ним - трава.
Веры маловато.
Но любовь права.

День дождём умылся,
Льнёт к плечам, как шёлк...
Ларчик не открылся -
Ключ не подошёл.


Час паказаў...
 
Час паказаў, што стала
Усё ва ўсёй красе...
Твараў пазналася мала -
У масках былі ўсё.

Палічаны кураняты.
Досвед скасаваны.
Знойдзены вінаваты.
Злоўлены і пакараны.

Гармата не страляла.
Порах быў волкі, не свой.
Грошай бракавала.
А кішэнь з дзюрой.
 
Усё да тэрміна паспела.
Не ў карысць пайшло.
Праклятых кляла капзла
На далейшы тэрмін за зло.

Страхі апраўдаліся.
Спадзевы спраўдзіліся.
Блізкія расталіся.
Далёкія сышліся.

Густ нуды зведаны.
Храм лёсу знесены.
Адданы быў адданы.
Грэшны быў выратаваны.

Снег растаў у сакавіку.
А пад ім - трава.
Веры замала на вяку.
Але каханне права.

Дзень дажджом памыўся,
Туліцца да плячэй, як шоўк...
Куфэрак не адкрыўся -
Ключ не падышоў.

    Перевёл Максим Троянович