Я и тишина

Надежда Рубан
           Я  і  тиша.

Я  у  домі  одна,  кругом  тиша,
За  вікном  дерева  вітер  колише,
Павучок  мереживом  плете  хатку,
У  куточку,  між  стелею  строчить  латку.

Я  у  домі  одна,  ніяких  звуків,
Між  мною  і  дітьми  кілометри  розлуки,
Своїх  внуків  по-скайпу  лиш  бачу,
Себе  трохи  жалію,  поплачу.

У  саду  виноград  дозріває,
У  сусідки  пес  сумно  волає,
Голуб  дикий  сідає  на  кришу,
Я  із  вереснем  ділимо  тишу.

День  сонячний  котиться  в  вечір,
Ніч  холодна  лягає  на  плечі,
Десь  котята  без  мамки  голосять,
Я  і  тиша  крокуємо  в  осінь.

Я  одна  і  не  можу  заснути,
Хочу  внуків  своїх  пригорнути,
Роки  зріють,  як  жито  зелене,
Мої  любі  далеко  від  мене.

Осінь  бісером  шиє  сорочку,
Золотаву  у  моєму  садочку,
Вітер  буянить  на  криші,
Я  давно  вже  привикла  до  тиші...

Автор; Н.П.Рубан.