Красные капли голода. Лина Костенко

Ольга Кайдалова
Червонi краплі глоду

Блюстителш, халтура – ваше хоббі.
Ви, фабриканти вір і недовір,
Зробити вам би по духовній пробі –
Вас забракує кожен ювелір.

Номенклатурні дурні, бюрократи,
Пласкі мурмила в квадратурі рам!
Ваш інтелект не зважать на карати,
А щонайбильше просто на сто грам.

Поєту важко. Він шукає істин.
Ми – джини в закоркованих пляшках.
А ви, хто ви, яки ж ви кеомуністи?
Ви ж комунізм вдавили в пелюшках!

Ви вже його сточили, як хробаччя.
Поезія для ваших топок – торф.
Оце щоб ваші методи побачив, -
Від зазрощів би луснув Бенкендорф.

Нелегко нам. Криваві краплі глоду
Крізь наши вірші виступлять колись...
Не говоріть від імені народу, -
Розпереретричі ви йому впеклись!
----------------------------------------------------
Красные капли голода. Лина Костенко

Блюстители, халтура – ваше хобби.
Ви, фабриканты вер и недоверья,
А сделать бы вам по духовной пробе –
Вам ювелир любой не даст доверья.

Номенклатурны дурни, бюрократы,
Мурмила плоские вы в квадратуре рам!
Ваш интеллект не смерят на караты,
А ещё больше – просто на 100 грамм.

Поэту трудно. Он всё ищет истин.
Мы – джины в запечатанных бутылках.
А вы, кто вы,  какие коммунисты?
Вы коммунизм сдавили этой ссылкой!

Вы уж его сточили – просто сидя.
Поэзия для ваших топок – торф.
Кто б если ваши методы увидел, -
От зависти бы лопнул Бенкендорф.

Нам нелегко. Кровавы капли голода
Сквозь наши песни выступят  - должны…
Не говорите же от имени народа, -
Зачем ему вы вообще нужны! (6.09.2019)