Украинская земля

Борис Кесельман
На стільці вишиванка барвиста,
На столі розмальований глечик,
З рушниками у скрині намисто,
Прикрашає хустиночка плечі.
Дух захоплюють милі ці речі,
За парканом біліють хатини,
Линуть гарні пісні понад вечір,
В них співає душа України.
Неймовірна в нас краса,
Заздрять навіть небеса.
Інтересів жага нами править,
Мегаполіс шляхи простилає,
Він зернятка не коштує навіть,
З тим курчам, шкарлупу, що долає.
Вся країна красива, багата -
Простягнулись безкрайні рівнини,
Хай збагнуть всі дорослі й малята -
Сіль Землі – це земля України.
Неймовірна в нас краса,
Заздрять навіть небеса.
Без землі, як без матері діти,
Не здолають життєву алею,
Бо без неї нема куди дітись,
Не дарма світ наш зветься Землею.
Землю міцно затисніть в долоні,
Стережіть її кожну хвилину,
Ми без неї, неначе в полоні,
Нам вона збереже Україну!
Неймовірна в нас краса,
Заздрять навіть небеса.