Про любов

То Дасе
Жалисная пестня)
С элементами суржика.

Бувалы дни весёлые -
У деда гостював
И песни пел бедовые,
Для девок танцював.

З Мыколою, соседушкой,
Девчат водили в сад,
А опосля от дедушки
Бижали все подряд.

Он там траву накошував
Для ко'ней и свиней.
Низа'що не запрошував
В садочок свой гостей.

- З соседушкой, з Мыколою
Та з девками в обхват
Пригнули б всё додо'лу, вы,
Тай вытоптали сад!

- Мы ж молодые парубки,
Та як нам не гулять
В садочку твому за'любки,
Где пчёлы всэ гудять?

Гудять они над шпанкою
Нам в уши про любов,
А ты грозишь нам палкою
Та кулаками - знов.

Чи не был ты молоденьким
Тай нэ чипа'в девчат?...

В садку пустом без продыху
Лишь пчёлы и гудят.