Хвилююча звiстка

Виктория 75
Бентежна, хвилююча звістка, що вранці
торкнулася щемно до серця:
Повернуться  СЬОМОГО ВЕРЕСНЯ  бранці.
Нарешті відкриються дверці.

Тюремні, огидні, принизливі грати:
За ними тримались герої.
Хворіти їх змушував ворог, страждати,
Підступно позбавивши волі.

Зростаючий відлік часУ, що невпинно
страждання приносив та муки.
В повернення віриться їх неодмінне:
Не довго терпіти розлуку.

…Літак приземляється: матері, діти…
Нестримані сльози в чеканні…
Ось сам президент, як йому не радіти!
Зближаються всі в хвилюванні.

А далі – це вибух, потік ейфорії!!!
Найвищого злету октава!
Здійснилась жадана, прискорилась мрія!
Героям уклін наш та слава!!!

          ***
Крок перший, могутній: скінчити війну!
НесЕмо від неї високу ціну!
Ціну неоплатну за тисячі жертв.
Надія з’явилась: не чути про смерть!
Зустріти усміхнено завтрашній день!!!

07.09.2019