Consulting summer s clock, by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Про летний справлюсь час,-
уже пол-лета нет.
Удостоверясь (вот те раз!),
вновь не взгляну на свет.
Вторая часть утех -
не долгий первый шум.
Не смея правды признавать,
всё шуткой заглушу.



*****************************************
Consulting summer's clock, by Emily Dickinson

Consulting summer's clock,               
But half the hours remain.               
I ascertain it with a shock --         
I shall not look again.               
The second half of joy               
Is shorter than the first.               
The truth I do not dare to know         
I muffle with a jest.