Тюшкюндеш

Василий Бэлэк
Эр-Байс Бэлэк
Т;шк;ндеш

Т;рттамандап, т;шк;ндеп
Тайгаларды тимирдим;
Т;нд;-т;шт; тынаастап
Таралдарды тоскуурдым.

Тобооголор т;ж;мде
Табыр-тобыр т;г;ллейт,
Тийи;ештер т;бекте
Т;рее;иге туттырлайт.

Т;рттамандап т;ргендеп,
Тобоолорды тередим.
Т;шк;ндерди т;женип,
Та;дактарла турадым.

Тообыр-туубыр тобоолор
Тийи;ештер тамзыгы,
Талта;-тулта; тергиндер
Тайга-ташты; тымуузы.