Осiння нескiнченнiсть

Виталий Кирпатовский
Вічності краса в осіннім небі
Незбагненно сяє уночі.               
Нескінченність відкриває очі.
Місяць губить промінь у вербі.

Подих річка затаїла в сріблі.
Сич зненацька ухнув тай затих.
І в лещатах тиші вітри згиблі
Не чіпають яблук золотих.

Потихеньку рожевіє схід.
Рісочки роси вмивають листя. –
Поле переходжу, наче вбрід.
Сонцем вже «горить» моє обійстя!