Хар не да жангырыр

Разият Шаваева
Шауаланы Разият

ХАР НЕ ДА ЖАНГЫРЫР

Болуш, Аллах, манга,  жюрегим
Эсгериу жолда артха къарайды.
Къатымда турса да жан тенгим,
Жюрекни озмаз жарсыу тарайды.

Кетерир эдим эсден десем,
Жазыуун жангы этген а бармы? –
Солууум, жюрек сырым, эсим… –
Нем да барды, жолум а тарды.

Ауазын эштеме заманны:
– Хар нени болады ахыры… – деп,
Ол къатлап турады шош аны, –
Балангда хар не да жангырыр… – деп.

«Алагъа берген болса, къадар
Игисин берсин!» – деп, шош тилейме.
Тилегим, айтып турсам, жарар:
Алагъа ариу жашау излейме.

Насыбым жарты эди – анам
Чарслагъа бир бек эртте кетди да.
Ма аны ючюн къадар, баям,
Насыпны жарты юлюш этдида...