Сени сурап

Разият Шаваева
Шауаланы Разият

СЕНИ СУРАП

Жюрегим алай сунады –
Сен манга шуёхса,  тенг!
Ол сени сурап турады,
Сен – бола бараса кенг…

Сен узакъ жерде жашайса,
Сюйгенинг болур сени.
Эсгерсенг’ а, ахтынаса,
Унуталмайын мени.

«Ол манга керек тюйюлдю!» –
Деп турсам да кесиме,
Айтханым – керти тюйюлдю:
Сен жашайса эсимде.

Жашлыгъым, сабийлигимча…
Кёп чапханбыз арбазда…
Ол кюнню къарап кёрлюкча,
Мен къарайма ызыма.