Тошкентда ёнгин

Мадина Хасан
Кеча нохуш шумхабар карогимни этди нам,
Енгиндан нидо килди азиз Тошкентим Онам.
Пойтахтим марказида бир бино олов олди,
Аланга учкунлари калбимга куркув солди.

Мехрибоним, азизам, энг гузалим! Магрурим,
Куз тегди чиройингга бузиб тинчинг, хузуринг.
Уксима ифтихорим мехримдан сурай малхам,
Кул булган парчаларни ишон колмас изи хам.

Гулгула солган тутун таркади. Сокин сахар...
Янгиланар бу бино, гузаллашади шахар.
Кад кутарар урнига бунданда зур иморат,
Кули гул меъморларга олдиндан катта рахмат!

Эй узбекистон ахли, хар узбек фукароси,
Хушёр булайлик хар вакт, четлаб утсин балоси.
Узбекистоним фахри Тошкентим энг гузалим,
Чиройингга курк кушар янги таъмирлар хали!

Мадина Хасан 19.09.2015 /Москва/