Гам китоби

Мадина Хасан
Песню исполнил певец Узбекской эстрады
           ДАВРОН ЗАЙНУДДИНОВ


Учрашган эдик биз бахор фаслида,
Умрбод биргамиз жонгинам дердинг.
Аталган эдинг сен менга аслида,
Лекин азобларга ташладинг кетдинг.

Гох эркаланиб севаман дердинг,
Чексиз бепоён осмонлардай,
Такдирим сени раво кўрганда, 
Айтгин дунёда сенсиз нетай?

Сенга багишланган хаётимдан кетдинг нега, нега?
Афсус орзуларга етмасмиз энди бирга.
Жоним бу гўзал васлинг мангу асрайман юрагимда,
Бахт насиб этмади иккимизга айт нега?

Кўл ушлашганча хар куни бирга,
Юлдузларга бокиб орзу килардик.
Бунчалар бешафкат бу такдир нега?
Юракдан сўрамай осон айирди.

Телба деманг мен телба эмасман,
Борлигим билан севганман уни.
Ўзга туйгуни хеч тан олмасман,
Йўколса хамки хаёт мазмуни. 

Сенга багишланган хаётимдан кетдинг нега, нега?
Афсус орзуларга етмасмиз энди бирга.
Жоним бу гўзал васлинг мангу асрайман юрагимда,
Бахт насиб этмади иккимизга айт нега?

Мана бугун яна келдим ёнингга, 
Кўлимдаги гулни куйдим кабрингга,
Шундай кўркам пайтинг келдинг шу ерга,
Иккимиз ёзилдик гам китобига.

Орзуим эдинг, армоним бўлдинг... 
Хеч ким бўлолмас жонгинам сендай,
Такдирим сени раво кўрганда, 
Дунёда сенсиз айтгин нетай
Дунёда сенсиз кандай яшай???


Автор слов: Мадина Хасан /2009/