Совчи

Мадина Хасан
Песню исполнил дуэт ОЙБЕК и НИГОРА


Бу  фасли  бахорда  ўзгача  наволар,
Калдиргочлар  канотида  келтирди  хабар.
Бахтли  ошик  бўлишга  улгурмас  эканман,
Бугун  эшигингга  совчи  куймасам  агар.

Кир-адирнинг  лолалари  эртаю  сахар,
Охуларнинг   кипригида  етказди  хабар.
Файзли  хонадон  бекаси  бўлар  эканман,
Бугун  совчиларга  розилик  берсам  агар.   

Ой  кечалари  юлдузлидир  тунлари,
Висол  онлари  шириндир  хаёллари.
Мени  танлади  йигитларнинг  сарвари,
Такдир  йўллари  учраштирар  хаммани. 

Ёркин  куёш  иккимизга  нурин   таратар,
Мафтун  кўнглим  садолари  самога  етар.
Мехрингдан  бахраманд  бўлмай  колар  эканман,
Бугун  эшигингга  совчи  куймасам  агар.

Мовий  осмонларда  парвоз  этган  кабутар,
Севги  мактубини  мени  кўлимга   тутар.
Толе  сарафроз  ёринг  бўлар  эканман,
Бугун  совчиларга  розилик  берсам  агар. 

Ой  кечалари  юлдузлидир  тунлари,
Висол  онлари  шириндир  хаёллари.
Мени  танлади  йигитларнинг  сарвари,
Такдир  йўллари  учраштирар  хаммани. 
 
Автор слов: Мадина Хасан /2010/