МОЙ ДЕН

Росен Русев
Автор: Р. Русев               

Мой нежен ден,
красив и непознат,
в сърцето трепет,
море от чувства
на дълго търсени слова,
безбрежност някаква,
като море сменило цвят
от четка на художник
търсещ синевата в него,
а тя е горе,
в онова небе,
посипала метличините,
търсещи любов.
Те никога не са обичали
по този начин синевата,
тя просто си е в тях
и любовта е там
във сините метличини
направили денят ми
нежен и богат