Зи багъридиз

Гасанова Гюзеля
Ви гьар са гаф, вуна гайи меслятар
Туьхуьн тийир РАГЪ жеда чаз рекьера,
Ви АКУНАР, камаллувал, гьар са кар
Гьамишаллугъ амукьда чи рик1ера.

______________________________
Вахъ ишезва цавар, чилер,
Сефил я, дуст, архаяр,
Пад жезва багърийрин рик1ер,
Акваз етим  балаяр…

Жегьил паб ви хенде хьана-
Гьатнава ам ч1улавра,
Дидед рик1ин перде кана
Хажалатдин ялавра…

Рак ахъайна мад хкведач,
Салам гана, варцелай…
Ви акунар, ви гьар са гаф
Алатдани рик1елай?!