Закалённая

Карпенко Наталия
Загартована

Віками мене ви ламали!
Та вам не зламати, ніколи!
Я тільки мудрішою стала,
Для мене корисна ця школа.

Уроки я добре завчила,
В борні ніби сталь гартувалась, -
Героїв священні могили
Слізьми матерів обливались!

Свої залікую я рани, -
Я впевнена, я не зухвала;
Мене ви такою не знали, -
Я тільки сильнішою стала!

Хай ворог, що випустив жало,
Забуде про намір наївний, -
Я вільна, велика держава,
І звати мене – Україна!

Грудень 2014