9. Гуцули

Анатолий Чайка
Я й сам бував в Карпатах,
Де в славній Криворівні
Гуцули в файних шатах
Завітам предків вірні.

Там горними місцями
Черемош Чорний лине.
Уславлені піснями
Ліса і полонини.

Там легені-опришки
Чатують біля ватри.
Про них писались книжки -
Вони ж легенди варті.

В колибі біля броду
Не спить Олекса Довбуш...
Він - ватажок народу,
Котрого враз не зломиш.

Сурмують ген трембіти
З Говерли до Бескиду,
І майоріють квіти
З любовію до світу...
2019