Привид голубоi хризантеми

Роман Ли
Посилання на відеофайл:

https://youtu.be/0WRAyoW9l2s

Авторська пісня


Згоріли листом всі мої поеми,
Зірками в темряву попадали пісні,
І привид голубої хризантеми
Тобі являється в вечірньому вікні...

Тієї квітки, що, мов діадему,
Я у твоє волосся заплітав, —
Кохання першого тріпочучу емблему,
Тепер це таємничий привид став!

Тепер — це мій фантом, це серед ночі
Далеке завивання вовчих зграй!
І вбитої голубки карі очі!
І це тобі моє святе "Прощай!"

Прощай! Моя мара! Як гобелени,
Ховають хмари наші юні дні,
Я привид голубої хризантеми,
Що бачиш ти в вечірньому вікні!