Курси

Мадина Хасан
Хўп ажойиб нарса  курси ўтирганга юз тутар.
Кўрмаганнинг кўзи курсин, ўтирибон  кутирар.
Курсининг асл хизмати - аклан рохат олмоклик.
Оширар  хурмат-иззатинг фикринг бўлса салмокли.
Бахмалдан еки  чармдан фарки йукдир мутлако.
Сендан олдин, кейин хам колар курси англай кол.
Ўтирдингми? Сазовор бўл! Фойдали ишда хузур.
Гул обруйинг  килма бир пул, номингга  етар  путур.

Кўли кўксида келганни мушкулини эт осон.
Кибр, гурурга берилганни окибатидир  хазон.
Инсоф, иймон билан доим кўник кўймокка имзо.
Сўзлагин вазмин, мулойим, четлаб ўтсин хар низо.
Курси турган турт деворда порахўрлик  харом  йўл!
Мехнатинг бари бекорга ёниб кетмасин буткул.
Юмшоккина ўриндикда хона шинам ва салкин.
Фаолиятинг лойикми? Мувофик эмас балки?!

«Курси» бор касб хамиша ракобатли ва талаш,
Бошкарса инсоф, андиша кунглинг асло булмас гаш.
Мансаб, хар кандай лавозим синов хамда имтихон,
Ишингдан бўлса халк рози  барокатинг бардавом.
Темир курси ёки ёгоч ахамият касб этмас.
Бошингга кўндирмасанг тож, ердан узилмасанг бас.
Эл дардига малхам фурсат, Ишингдан не муддао?
Виждонан килгинки мехнат, Халкинг айласин дуо!
Ma*dina Hasan  24.07.2018 /2.20/