Суеверието, само за възрастни

Величка Николова -Литатру 1
Суеверието
Автор - Величка Николова - Литатру1


Късам лист от календара.
Псувам пак на майка стара.
Вторник е, тринайста дата.
Днес ще ме слети бедата.

Циганка от *маалата
гледа гънките в ръката.
Хем ги гледа, хем се пули:
- Ти във пазвата си плю ли?!

Вторник е, тринайста дата.
Тоз сюжет е за децата.
Черна котка път ми мина,
аз се върнах през комина.

А луната сърп извива.
Вещици ми се привиждат.
Паяк времето заплита,
а мъглата го разплита.

Гледам към луната древна.
Сякаш е монета дребна.
Зъбите от страх ми тракат.
Скелет има в гъсталака?!

Гарван на дървото грачи.
Пак във пазвата си храча.
Ще му люсна пет ракии
и ще виждам сал светии!


*маалата = циганската махала (иронично)

* Благодаря на Google за фотото!
Литатру1