Урок пения - на македонском

Куприянов Вячеслав
УРОК ПО ПЕЕЊЕ

Човекот
Го измисли кафезот
Пред да ги измисли
Крилjата

Во кафезите
Пеат крилестите
За слободата
На летот

Пред кафезите
Пеат бескрилните
За справедливоста
На кафезите

Препеви на Ефтим Клетников,
ВЕЖБИ НА ПЕЕЊЕ И МИСЛЕЊЕ, Струга, 1999

УРОК ПЕНИЯ

Человек
изобрел клетку
прежде
чем крылья

В клетках
поют крылатые
о свободе
полета

Перед клетками
поют бескрылые
о справедливости
клеток