Дайте премiю!

Петр Скорук
               
НобелIвську мені дайте премію
хоч би раз у руках потримати.
Я пішов би із нею туди - в академію,
й став би премію всіх там вражати.

Пригадав письмена б я нездатні,               
де ганьба, де вірші там колишні.
Непогані у мене там дані,
- кругозір мій уже геть великий.

Ну, подумаєш, хімію ту і не здав я,
ну, і фізику я не любив однозначно.
Про алхімію тільки зате прочитав я
(правда ще у роках тих дитячих).

Як же хочеться там в академії
тую премію всіх геть вражати.
Дайте хоч ШнобелIвську ту премію!
Ненадовго! В руках потримати!