Стражденне змучене eство

Катерина Жебровська
Стражденне змучене єство
Співає долю…
Виною вилите вино
У тишу болю…

У вікнах пам’яті – роки,
Слова, обличчя…
Зоря безсмертя мерехтить…
Дорога звична…

Зернятка… Сходи… Урожай…
Уже потому…
Попереду – остання грань…
Тунель… Додому…

Єство омріює Любов…
Пливуть події…
Холодна, темна, важка кров…
Зникають тіні…

Напруга сходить нанівець…
Душа злітає…
Від Неба синього – вінець…
Проміння сяє…

Звучання, букви і слова
Людського віку…
Непримиренність – гра Земна…
Думок – без ліку…

18.09.2019 Д.Шостакович. Соната для альта і фортепіано, тв. 147. Nota Bene Chamber Group