Death is the supple Suitor by Emily Dickinson

Эмили Дикинсон -Сергей Ёлтышев
Угодливый Поклонник
Одержит верх...
Ухаживанья втайне
Предпримет смерть,
Полунамёком слабым,
Как бледный паж,
Подаст же при фанфарах
С раскрывом экипаж,
Что к Таинству уносит
Победно скор,
К Родне, что отзовётся
Вточь как фарфор.




(Ухажёр - смерть,
экипаж - гроб.)

*********************************
Death is the supple Suitor by Emily Dickinson

Death is the supple Suitor         
That wins at last --               
It is a stealthy Wooing            
Conducted first               
By pallid innuendoes               
And dim approach               
But brave at last with Bugles      
And a bisected Coach               
It bears away in triumph          
To Troth unknown               
And Kindred as responsive         
As Porcelain.