Цlийи хизан

Марьям Алискерова
Къуни-къунши,кlватl хьана эл.
Эцигна кlвал,къурмишна мел.
Виридлайни жеда хъсан,
Туькlвей кlвале цlийи хизан.

Гъвечlи аял хъуьрез-къугъваз,
Къужахда жен цlийи сусан,
Балад вегьей сифтегьан кам,
Хьурай уьтквем,уьмуьр давам.

Мектебдиз физ авурла кlел,
Гьарфар кхьиз гъилени мел.
Акьул аваз хьурай чlехи,
Гьич са чlарни тахьуй рехи.