Кьуьд

Марьям Алискерова
Мекьи хьанва гьаваяр,
Ацукьна жив чилерал.
Хвеши хьайи аялар,
Экъечlна мад гъенерал.

Гуьнедай гъуз авахьиз,
Мекьи тушиз и юкъуз.
Дагъдин синел акьахиз,
Шаддиз къугъваз цlийи суз.

Лап югъ мичlи жедалди,
Гзаф шаддиз къугъвана.
Нянин тlуьнни недалди,
Ахвар хиялд тухвана !