Ос нь

Оксана Прислонская
Вже прибула. Йде сходами до міста.
Лишає скрізь свої сліди.
Мете спідницею пожовкле листя
Вистужує озера та річки
Дощами миє після спеки літа
Гардіни змінює на жовті з багрянцем
І вікна й двері всім вітрам відкрито
Дерева чеше рідким гребінцем...
Розвішує коралове намисто
Із горобин - шипшин - калин.
Най буде в хаті чисто!
Бо далі може не хватити сил...
Так, стане сумно та бентежно,
Із дому хоч і не виходь.
Але потроху і відважно
Рецепти хюґе винаходь:
Глінтвейн та теплі щирі люди,
Кіт та какао - кардамон,
Чи світлих спогадів етюди,
Рук рідних солодкий полон...
Най буде осінь тепла
Най буде місце всім у ній
Най дощ вистукує по стеклах
Мелодію найкращих мрій...